Schilderijen ophangen met een onzichtbaar ophangsysteem

Vind jij het ook vervelend om, voor ieder schilderij dat je op wilt hangen, eerst de boormachine te moeten pakken? OF een muur vol gaten te zien bij het weghalen van een schilderij? Dankzij de veelzijdigheid van een ophangsysteem hoef je nu maar één keer meer te boren om de rest van je leven schilderijen op een flexibele en makkelijke manier op te hangen.

Een ophangsysteem voor schilderijen bestaat uit een een lange rail die je gemakkelijk aan de muur of plafond bevestigt met de bijgeleverde schroeven. Hierna plaats je in de rail de ophangkoordjes voor je schilderij. Je hangt de ondoorzichtige op de juiste positie in de rail en je kunt je schilderij gewoon aan het in hoogte verstelbare haakje hangen! Bij schuine wanden kan je gebruikmaken van een stopper zodat je schilderij ook daar netjes op zijn plaats blijft hangen.

schilderij ophangen cartoon

Onzichtbaar schilderijen ophangen

Ophangsystemen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren: aluminium, wit, crème-kleurig of een overschilderbare rail. De plafondvariant zelfs in mooie kroonlijsten zodat de rail helemaal bij uw interieur past. De ophangkoordjes zijn doorzichtig zodat ze niet in het zicht vallen. Deze zijn te verkrijgen in verschillende types afhankelijk van het gewicht van jouw schilderij. De haakjes waaraan je je schilderij kunt bevestigen zijn in hoogte verstelbaar. Zo kun je eindeloos blijven variëren zonder blijvende gaten te moeten boren. De prijzen variëren dan ook flink. Maar daar is de kwaliteit dan ook naar. Een mooi schilderij verdient het natuurlijk ook om goed in het zicht te hangen.

 

Online ophangsystemen voor schilderijen kopen

schilderij ophangen aan draden

Het meest gekende ophangsysteem voor schilderijen is ongetwijfeld de Click Rail van Artiteq. Dit systeem is niet alleen erg budgetvriendelijk maar ook compleet moduleerbaar en aanpasbaar aan al uw noden. Heb je nog extra ophangers nodig dan kan je ze ook makkelijk bijbestellen.

Online kopen: Acaza.nl

Richtprijs: 10 euro per lopende meter. Accessoires inbegrepen.

 

Schilderij ophangsysteem met verlichting

De duurdere ophangsystemen hebben soms de mogelijkheid om verlichting toe te voegen. Zo kun je je mooiste schilderijen, foto’s of kunstwerken in de spotlights zetten. De rail is dan niet alleen voorzien van een gleuf om de ophangkoordjes in te bevestigen, maar ook een rail waar de spotjes aan bevestigd kunnen worden. Stroom zit al in de rail geïntegreerd. Ook de spotjes kun je gemakkelijk verplaatsen. Dit schilderij ophangssyteem is ideaal voor expositieruimtes en donkere kamers zoals de hal.

 

Voordelen en nadelen

De voordelen van een schilderij ophangsysteem zijn dat je geen gaten meer hoeft te boren in de muur. Zowel de hoogte als de plaats van je schilderij kun je blijven variëren. De verschillende mogelijkheden zorgen ervoor dat jouw schilderijen voortaan prachtig en misschien wel verlicht aan de muur hangen. De rail kun je door de verschillende kleuren zoveel mogelijk aan het zicht onttrekken. De systemen zijn makkelijk uit te breiden met hoekkapjes, eindkapjes en koordjes voor verschillende gewichten

Nadelen zijn er ook. De aanschaf kan prijzig zijn. Het ligt er natuurlijk wel aan voor welk merk en mogelijkheden je kiest. Het bevestigen van een ophangsysteem is even een klus. Er moeten namelijk wel gaten in de muur of plafond geboord worden om de rails te bevestigen, maar daarna heb je er ook nooit meer omkijken naar.

Zoals je leest zijn er verschillende mogelijkheden. Informeer goed bij de verschillende verkooppunten naar het ophangsysteem dat bij jouw interieur past. Het is een eenmalige investering waar je jaren plezier van hebt. Voortaan is een schilderij ophangen of verhangen een fluitje van een cent.
Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!