Het Schaduwdoek: waterdicht en op maat!

Het is heerlijk als in Nederland de zon schijnt, en we willen er het liefst optimaal van genieten als het zo ver is. Toch bestaat vaak de behoefte om de kracht van de zon enigszins te temperen of te doseren. De gezondheidsrisico’s zijn inmiddels bekend, en daarnaast is het in de zomer vaak te heet om midden op de dag op een zonnig terras te zitten. Hoe kun je hier op je eigen terras zo goed mogelijk op inspelen? Met een waterdicht schaduwdoek natuurlijk!

Voordelen van schaduwdoeken

Steeds meer mensen zijn onder de indruk van de voordelen van schaduwdoek. Zo is het veel eenvoudiger te installeren dan bijvoorbeeld een uitvalscherm, en ook de aanschafkosten zijn meestal lager.  Een schaduwzeil is in hoogte verstelbaar en bovendien bestand tegen gemiddelde tot stevige wind. Bij slecht weer en veel neerslag kan een schaduwdoek schuin gepositioneerd worden om de afwatering te bevorderen. Zo zakt je mooie schaduwzeil niet door.  Bij kwalitatievere merken kan je bovendien ook een waterdicht schaduwdoek kopen. Combineer dit met de krachtige, eigentijdse uitstraling van een schaduwzeil en je begrijpt waarom deze schaduwdoeken zich kunnen verheugen in een steeds grotere populariteit.

De werking is eenvoudig: Je kunt ze met behulp van bevestigingsmateriaal in de muur en palen in de tuin plaatsen. Ook een vrijstaande opstelling zonder verankering aan een huis of ander gebouw is mogelijk. Zelfs bomen kunnen gebruikt worden om het schaduwdoek aan te bevestigen! Je schaduwdoek kan dus volledig op maat ingesteld worden. Gebruik wel altijd de palen en muurkits die speciaal voor de schaduwzeilen zijn ontwikkeld.
Eenmaal geïnstalleerd kan het schaduwdoek via een flexibel systeem worden bediend om de hoeveelheid schaduw bij te regelen, helemaal naar de wensen van je gezelschap en perfect op mat. Dit betekent een unieke mogelijkheid om in te spelen op de meedraaiende zon tijdens een zomerdag!

schaduwdoek Ingenua

Op deze manier kun je van ongeveer maart tot oktober genieten van schaduw, precies op die plaats waar het buiten lekker vertoeven is. In de winter wordt het schaduwdoek verwijderd en heb je tijdens de korter wordende dagen dus optimaal profijt van de (dan spaarzame) lichtinval. Dit maakt een schaduwzeil veel idealer dan bijvoorbeeld een afdak achter het huis. Bovendien heeft een schaduwzeil niet zo’n massieve uitstraling.

 

Ingenua schaduwzeilen

Er zijn verschillende soorten schaduwdoeken verkrijgbaar. Om te beginnen is de vorm variabel: een gelijkzijdige driehoek of vierkant is natuurlijk mogelijk, maar er zijn ook speelser gevormde driehoeken met een lange zijde verkrijgbaar. Als je op zoek bent naar kwaliteit dan ben je bij de Umbrosa Ingenua op de juiste plek. Je kunt zelfs een vijfhoekig schaduwdoek bestellen.  De Ingenua schaduwzeilen zijn verkrijgbaar met verschillende bevestigingsmethodes, worden geleverd met touwensets en zijn instelbaar in verschillende hoogtes en vormen.

Schaduwdoeken zijn daarnaast leverbaar in verschillende materialen. Het standaardmateriaal is waterafstotend en anti-UV, maar een waterdichte variant is ook mogelijk. De schaduwdoeken zijn zelfs wasbaar in de machine, ze mogen alleen niet in de wasdroger. Voor alle schaduwzeilen geldt dat het materiaal bestand is tegen de normale weersinvloeden en dus gedurende meerdere maanden buiten kan blijven hangen.
De schaduwdoeken van Ingenua zijn verkrijgbaar in 17 verschillende kleuren. Het kleurengamma biedt dus allerlei mogelijkheden, die gaan zwart en wit aan de ene zijde van het spectrum, via aardetinten, naar meer uitgesproken kleuren aan de andere kant voor een echte blikvanger. Zo is er altijd een schaduwzeil te vinden dat qua uitstraling bij je tuin past.

design schaduwzeil

De verschillende mogelijkheden brengen verschillende prijsstellingen met zich mee. Wat een schaduwdoek precies kost is natuurlijk afhankelijk van de maat en het gekozen materiaal, maar ook van de benodigde hoeveelheid muursteunen en palen. Schaduwzeilen zijn in vergelijking met terrasoverkappingen en uitvalschermen echter een zeer aantrekkelijk geprijsde oplossing, zeker als je kijkt naar alle geboden voordelen!

 

Online schaduwdoek kopen

Wanneer je interesse hebt in het kopen van de Ingenua schaduwzeilen raden we je de website www.alumbro.nl zeker aan. In deze outdoor shop vind je naast schaduwzeilen ook heel wat leuke parasols, tuindecoratie, muurparasols en zoveel meer spullen voor je tuin terug.
Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!