Fotomuur Maken: Tips en inspiratie

Je hebt ze vast wel eens gezien: fotomuren. Een fotomuur is een heel creatieve benadering om een grote hoeveelheid foto’s op een originele en decoratieve manier weer te geven. Maar hoe maak je nou zo’n fotomuur? Er komt meer bij kijken dan je denkt. In dit artikel lees je hoe je te werk kunt gaan en waar je op moet letten.

 

Foto’s Kiezen

Belangrijk is om foto’s uit te kiezen die bijzonder genoeg zijn om op een fotomuur te eindigen. Je kunt natuurlijk ook de humoristische aanpak kiezen en foto’s van wortels en paprika’s tot fotomuur maken, maar leuker is om de speciaalste foto’s die je hebt op zo’n speciale manier te weergeven. Vergeet niet dat een fotomuur een ongelooflijke blikvanger is.

 

Compositie van de fotomuur

Een belangrijk aspect van de fotomuur is de compositie van alle fotolijstjes. Ben je zelf geen handige harry of creatief aangelegd dan kan je ook een vooropgestelde fotomuur kopen. Deze zijn ontworpen door echte designers en vaak veel goedkoper aangezien je de fotolijsten in een groter aantal aankoopt. Hieronder zie je een leuk voorbeeld van een fotomuur die je kan kopen bij Acaza.nl

muur-fotolijsten

Fotomuur I van Acaza.nl – Keuze uit verschillende combinaties

Alles is mogelijk.Je kunt bijvoorbeeld een soort fotoketting maken, maar je kunt ook een lekker chaotische boel foto’s naast de eettafel hangen die de kijker bij wijze van spreken bijna overrompelt. Heb je geen inspiratie? Kijk dan eens rond op internet. Google ‘fotomuur’ of ‘photo wall’ en je stuit vanzelf op een idee dat je aanspreekt.

 

Waar je fotomuur hangen

Je kunt een fotomuur ophangen waar je maar wilt, maar bedenk wel dat het een nogal prominente decoratie is. Die hang je waarschijnlijk dus niet naast je toilet, of in de schuur. Boven de bank is altijd een goede locatie. Boven het hoofdeinde van je bed is ook geen slecht idee, maar je kunt doen wat je wilt. Sommige fotomuren kunnen wel wat druk zijn; houd daar rekening mee. Als je al een wat drukke huiskamer hebt, is de slaapkamer misschien een betere locatie voor jouw fotomuur.

 

En hoe?
De sleutel achter een mooie fotomuur is de nadruk. Wanneer je veertig kleine lijstjes met foto’s van je huisdieren aan de muur hebt hangen, valt de samenhang weg en lijkt het alsof je je geen raad wist met al die foto’s. Beter is om te variëren met de grootte van de lijstjes. Je kunt bijvoorbeeld een heel grote foto in het midden houden, en dan de kleintjes eromheen hangen. Hang de belangrijkse foto van je fotomuur ongeveer op ooghoogte.
Je kunt op duizenden manieren variëren. Stel dat je een onvergetelijke vakantie in Spanje hebt doorgebracht. Je hebt er prachtige foto’s gemaakt die hun plekje op een fotomuur wel hebben verdiend. Een leuk idee is om de lijstjes in de nationale kleuren van Spanje te kopen, geel en rood dus. Heb je een Spaans vlaggetje ter grootte van een fotolijstje, of zelfs een menukaart? Gun dat soort accenten ook een plaats op je fotomuur en je zult zien dat het eindresultaat bijzonder, eigenzinnig en vooral mooi is. Elke keer als je naar de fotomuur kijkt, droom je weg naar Spanje. Missie geslaagd!

Hangen
Als je een selectie van foto’s hebt gemaakt, met hier en daar misschien een accent, is het tijd om de hele serie op te hangen. Doe dit niet uit de losse pols! Scheefhangende foto’s zijn voor veel mensen een ongelooflijke doorn in het oog, dus je kunt je wel voorstellen wat een scheefhangende fotomuur met de kijker doet. Leg eerst de foto’s op de vloer, zodat je je een beetje kunt voorstellen hoe het uiteindelijke resultaat eruit zal komen te zien. Als je het ontwerp helemaal helder hebt, kun je beginnen met hangen.

fotolijst-muur

Een fotomuur maken – hoeveel kost het?

Een fotomuur maken hoeft helemaal niet te duur te zijn. Fotolijstjes kosten weinig geld, en je hebt met bijvoorbeeld acht lijstjes al een mooie fotomuur. In plaats van zelf lijstjes van verschillende groottes te kopen, kun je ook kiezen voor een kant-en-klare fotomuur. Dat zijn vaak voorgemaakte frames die je in het geheel aan de muur kunt hangen. Je kunt de foto’s er gewoon in schuiven. Ook hier geldt dat je het zo duur kunt maken als jij zelf wil. Gemiddeld mag je rekenen op een bedrag vanaf 50 euro.
Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!