Fotobehang

Fotobehang is tegenwoordig niet meer weg te denken in de grafische interieursector. De hype van fotobehang is de laatste jaren erg gegroeid, in bijna elk huishouden komt al wel een wandje voor met fotobehang. Een fotowand ziet er erg leuk uit en is veel eenvoudiger dan je wand schilderen. Bovendien kan je ze ook gemakkelijk vernieuwen na enkele jaren.

Maar wat is fotobehang nu precies? Fotobehang is gewoon hetzelfde al elk ander behang, alleen kunt u zelf bepalen wat voor dessin het behang heeft. Zo hoeft u nooit meer eindeloos winkels af te struinen op zoek naar het perfecte behang. Dit heeft u nu zelf in de hand door middel van fotobehang. Waar u nu zelf kunt bepalen wat voor dessin het behang heeft. Kies een foto, koop het behang online, plaatsen en klaar!

Een aantal tips voor het kiezen van fotobehang

-    Bepaal eerst voor welke kamer u behang zoekt. ( woonkamer, kinderkamer, keuken )
-    Kijk in wat voor stijl de kamer is ingericht, of in wat voor stijl u de kamer wilt inrichten. ( tip; kleurenstaaf, welke kleuren gebruik ik in de kamer. Ook is het vaak mooi om de contrast kleur te gebruiken van de kleuren die u al gebruikt in de kamer. )
-    Zoek een webshop met fotobehang die voldoet aan een webshop keurmerk.

Hoe bepaalt u nu wat voor dessin u wilt? Het is wel handig dat u zelf kunt kiezen, maar ook dat zorgt nog wel eens voor lastige vraagstukken. Een aantal voorbeelden van soorten foto’s ter inspiratie van wat u kunt gebruiken.

-    Landschappen, doen het altijd erg mooi in woonkamers. Een mooie waterval of een tropisch regenwoud zorgen altijd voor een rustig en veilig gevoel.
-    Vakantiefoto’s. Mooi plaatje van een exotisch eiland of de levendige seer van New York City? Ideaal voor fotobehang, zo heb je altijd een vakantiegevoel in huis.
Kies vooral wat u mooi vind en wat bij uw huishouden past. Ben je op zoek naar kwalitatief behang of liever zo goedkoop mogelijk? Neem dan zeker een kijkje naar het fotobehang van Decoraza. In deze webshop vind je heel wat leuke prints terug met reviews van klanten.

Komar fotobehang

Fotobehang plaatsen

En dan komt het plakken van het behang. Een mooi klusje voor op een regenachtige dag. Voor het behangen van fotobehang hebt u hetzelfde nodig wanneer u gewoon behang plakt.
-    Begin met een schone ( dat betekent kale, vetvrije ) muur. Zorg ook dat eventuele gaten opgevuld worden.
-    Maak het behangplaksel. Meng de behangerslijm met water en zorg voor een mooi egaal goedje. Zorg ervoor dat het mengsel niet te waterig word, want dan plakt het lastiger.
-    Bestrijk het behang met het lijmmengsel en plak het behang, op kamertemperatuur, op. Strijk het behang glad op de muur en zorg dat er geen luchtbellen ontstaan.
-    Doe het plakken met beleid, het behang kan poreuzer worden wanneer er lijm op zit en een harde aanpak kan leiden tot scheuren.
-    Wrijf de behangplakken rustig aan met een zachte doek en laat het drogen in een tochtvrije ruimte.
Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!