Maak er een Alessi kerst van met design kerstdecoratie

Wil je dit jaar écht feestelijk uitpakken met kerst? Koop dan alessi kerstdecoratie in plaats van traditionele kerstversiering die terug te vinden is in elk huishouden. Alessi is een design merk is al decennia lang een bekende topper op het gebied van design producten. Sinds 2007 is er ook een kerst assortiment, de ‘Nativity scene’. Het oogt vrolijk en verfrissend en omdat er elk jaar nieuwe figuren worden toegevoegd, blijft de collectie origineel. Inmiddels zijn er naast een prachtige kerststal en kerstballen bijvoorbeeld ook de drie wijzen uit het oosten en herders met schapen. Het geheel past in elk interieur en is bijna te leuk om na kerst weer op te bergen.

Kerststal Alessi

Alessi kerststal Preseppe

De design kerststal Preseppe is gemaakt naar een ontwerp van Massimo Giacon. In de stal van prachtig wit handbeschilderd porcelein staan Jozef, Maria, het kindeke Jezus, de os en de ezel. De figuranten in de stal zijn losse onderdelen dus je kunt de stal zelf indelen. Deze stal verdient een mooie plaats bij de kerstboom om er een echte Alessi kerst van te maken!

 

Alessi kerst

 

Alessi kerstballen

Elke kerstbal is ongeveer 9 centimeter in doorsnede, gemaakt van geblazen glas en met de hand beschilderd. Het ontwerp is van Marcello Jori. De ballen schitteren als kerstdecoratie in elke kerstboom, maar je kunt ze ook prima op een andere plek in huis ophangen. Elke bal vertegenwoordigt een eigen karakter uit het kerstverhaal, zoals Jezus, Jozef en Maria. Alle ballen vormen met elkaar een duidelijke eenheid. Ze zijn even groot en op dezelfde manier met de hand gemaakt. Ook in het uiterlijk herken je de eenheid. Overtollige details zijn weggelaten, alle ballen hebben oogjes en een mond en stralen rust uit. Omdat de ballen aan de binnenkant zijn beschilderd op reflecterend glas, krijg je een prachtige schittering bij kerstlicht. Je kunt kiezen uit tien verschillende modellen:

 

Geso bambino (Kindeke Jezus)
Deze vrolijke geel gestreepte kerstbal is versierd met een babygezichtje en -handjes.

Giuseppe (Jozef) 
Het gezicht van Jozef siert deze kerstbal. De basis is rood, het haar en de baard van Jozef lopen in elkaar over rond het gezicht van Jozef.

Madonna (Maria)
Een vriendelijk en zacht gezicht siert de kerstbal die Maria symboliseert. Rondom het gezicht is de kerstbal helder blauw.

De drie wijzen (Balthazar, Melchior en Caspar)
Balthazar is waarschijnlijk de meest opvallende kerstbal uit de collectie. Het donkere gezicht lijkt omgeven door een groene doek en een prachtige rode tulband met juwelen.
Melchior straalt de rust uit van een wijze, oud man. Hij heeft zijn ogen gesloten, alsof hij nadenkt. Rondom zijn gezicht heeft de kerstbal een diepgroene kleur. Op zijn hoofd staat tenslotte een kroon met juwelen.
Caspar doet een beetje denken aan onze huidige kerstman: een man met een witte baard en een rode muts. Ook Caspar draagt een kroon met juwelen.

Stellacometa (vallende ster)
Een oranje kerstbal met bovenin een grote, witte vallende ster en versierd met oogjes en een mondje.

Angeoletto (Engel)
De kerstbal met de engel heeft een prachtige, kobaltblauwe kleur. Achter de vleugels zie je het gezicht van de engel.

Asinello (Ezel)
De ezel oogt blij. Hij lacht en heeft een bosje haar op zijn hoofd, waar zijn oortjes uit steken. De basis van de kerstbal is zilver.

Alessi Bue (Os)
De goudkleurige kerstbal van de os heeft uitstekende oortjes en hoorntjes. De os straalt vriendelijkheid en rust uit.

 

 

Meer cadeautips voor kerst

Hou je meer van traditionele cadeautjes in plaats van de strakke design kerstversiering van Alessi? Breng dan zeker een bezoekje aan www.cadeauideetjes.be voor mij inspiratie en voorbeelden.
Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!